Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Nemzeti Filharmonikusok MÁJUSI programok

  • 2019 április 08.

Szeretettel várjuk Önöket a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar koncertjeire.

A hangversenyekre kedvezményes jegy rendelhető személyesen a jegy@filharmonikusok.hu e-mail címen. A visszaigazolt jegyeket átvehetik a Broadway Jegyirodán belül működő Külső Jegypénztárunkban (1075 Budapest, Károly körút 21.), vagy közvetlenül a koncertek előtt. A kedvezményes jegyeket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyával, OTP Cafeteria kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal, Erzsébet Plusz kártyával és Edenred kártyákkal is fizethetik.

Online jegyvásárlásra is van lehetőség ITT: https://nfz.jegy.hu. Az adott program jegyvásárlási linkjére kattintva válassza ki ülőhelyét; a jegyek kosárba helyezését követően a Kuponkód felülethez írja be a FILHARM30 kuponkódot (ahol az jelezve van), így tudja érvényesíteni a 30% kedvezményt.

 

Amerika hangja

2019. május 02. 19.30

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

BERNSTEIN: Divertimento

GERSHWIN: F-dúr zongoraverseny

DVOŘÁK: IX. szimfónia (e-moll) „Az Újvilágból”, op. 95

Tzimon Barto – zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hamar Zsolt

Antonín Dvořákot 1892-ben többek között azért hívták meg a New Yorkban újonnan létesült Nemzeti Konzervatórium élére, hogy az észak-amerikai zeneszerzőket tanítsa meg olyan nemzeti zenét komponálni, amilyeneket ő ír a szláv dalok és táncok nyomán. Dvořák abban biztos volt, hogy ezt a nagy kihívást azok a tehetséges zeneszerzők tudják majd a legjobban teljesíteni, akik már az amerikai kontinensen születtek és szocializálódtak. A XX. századi alkotóművészek közül ez George Gershwinnek és Leonard Bernsteinnek sikerült a legjobban annak ellenére, hogy közvetlen felmenőik Kelet-Európából emigráltak az USA-ba. A szólista Tzimon Barto (1963) amerikai zongoraművész lesz, aki regényíró, költő és filozófus is, és mindezeken túl hét nyelven is beszél.

 

 

Gin-tonic Kortárs + Jazz

2019. május 13. 19.30

Várkert Bazár

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

A művekre a  CIMBIÓZIS TRIÓ improvizál, tagjai:

Lukács Miklós (cimbalom), Baló István (dob) és Orbán György (nagybőgő)

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre a  jazz műfaj kiváló képviselői improvizálnak. A koncertsorozatot a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója, Hamar Zsolt vezényli. A sorozat házigazdája, műsorvezetője: NOVÁK PÉTER

 

 

Szimfóniák – másképp

2019. május 16. 19.30

Zeneakadémia - Nagyterem

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

STRAVINSKY: Gyászének

PROKOFJEV: Sinfonia concertante, op. 125

STRAVINSKY: Zsoltárszimfónia

SIBELIUS: VII. szimfónia (C-dúr), op. 105

Várdai István – cselló

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hannu Lintu

Amerikai lapok zenekari színekre és hangzásokra érzékeny hallását, a pódiumon megjelenő jellegzetes dinamizmusát dicsérik, Hannu Lintu, a Finn Rádió Zenekarának zeneigazgatója azonban Ázsiában és Európában is rendszeresen vendégszerepel. Műsorain természetesen kiemelt figyelmet szentel hazájának – ezúttal a finn nemzeti zene megteremtője, Sibelius utolsó, rendhagyó módon egytételes, fantáziaszerű szimfóniáját vezényli. Különlegesség Stravinsky Gyászéneke is: ezt a művet ugyanis csak néhány éve fedezték fel újra, addig elveszettnek hitték; a Zsoltárszimfónia jóval ismertebb, a kórust és zenekart csodálatos módon társító mű a 20. századi zene egyik klasszikusa. Szintén izgalmasnak ígérkezik Prokofjev egyik utolsó opuszának előadása, a rendkívüli nehézségű, szimfonikus dimenziókban mozgó, Msztyiszláv Rosztropovicsnak ajánlott gordonkaversenyt ugyanis a nemzetközi zenei élet meghatározó alakjaként számon tartott Várdai István szólójával hallhatjuk.

 

 

 

Jókedv és gyász

2019. május 17. 19.30

Pesti Vigadó - Díszterem

JEGYVÁSÁRLÁS

(30% kedvezmény)

KUPONKÓD: FILHARM30

STRAVINSKY: Gyászének

PROKOFJEV: Sinfonia concertante, op. 125

BEETHOVEN: VIII. szimfónia (F-dúr), op. 93

Várdai István – cselló

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Hannu Lintu

A kiváló finn karmester, a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarát több mint öt éve irányító Hannu Lintu pályája elképesztő gyorsasággal ível felfelé. Évadonként több zenekarnál is debütál az Egyesült Államokban, Japánban és más távol-keleti országokban, valamint Európa nagy hírű együtteseinél. Hazája és az azzal szomszédos kultúra, az orosz zene egyik kimagasló tolmácsolója, aki elhozza Magyarországra Stravinsky sokáig elveszettnek hitt és csak nemrég felfedezett alkotását, a Rimszkij-Korszakov halálára írt Gyászéneket. Prokofjev egyik utolsó művét, szimfónia méretű gordonkaversenyét sokáig lejátszhatatlannak tartották – az, hogy ez a hiedelem megdőlt, az olyan, a kihívásokat fantasztikus művészi kalandként átélő művészeknek köszönhető, mint amilyen a nemzetközi színtéren is magasan jegyzett Várdai István. Az est második felében Beethoven zavarba ejtően problémamentes szimfóniáját hallhatjuk, amely tökéletes arányai, gyönyörű dallamai és nagyszerű zenei poénjai révén mutatja meg nekünk a sokszor félelmetes mester barátságos arcát.