Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

BUDAPEST MÚZEUMAINAK, KIÁLLÍTÓHELYEINEK ÉS FÜRDŐINEK ÜNNEPI NYITVATARTÁSA A TAVASZI IDŐSZAKBAN

  • 2019 március 20.

Idén is számos ünnep- és munkaszüneti nappal számolhatunk a tavaszi időszakban, ami örömteli hír a budapesti látogatást tervezőknek.

húsvéti ünnepek alatt (április 19-22.) is megéri Budapestre látogatni, hiszen a legtöbb múzeum, kiállítóhely és látogatóközpont a négynapos hétvége során végig tárt karokkal várja vendégeit. Kivétel ez alól a Bartók Béla Emlékház, a Mai Manó Ház és a PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum: ezek a kiállítóhelyek az ünnep mind a négy napján zárva tartanak. Több más múzeum és kiállítóhely látogatási rendje is módosul: a Ludwig Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Terror Háza Múzeum nagypéntektől húsvétvasárnapig fogadnak látogatókat, húsvét hétfőjén (április 22.) viszont zárva tartanak. 

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ nagypénteken és nagyszombaton (április 19-20.), a Kiscelli Múzeum nagyszombaton és húsvétvasárnap (április 20-21.) látogatható. A Liszt Ferenc Emlékház és a Hold utcai piac meglátogatását nagyszombatra (április 20.) érdemes betervezni, az ünnepi időszak többi napján zárva tartanak. Folyamatos nyitvatartással lehet viszont számolni a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. egységeinél. A budapesti történelmi gyógyfürdők az ünnep valamennyi napján várják a vendégeket: a Lukács, a Széchenyi és a Rudas Fürdő 6-22 óráig, a Gellért Fürdő 6-18 óráig, a Király Fürdő pedig 9-21 óra között látogatható, április 19-22. között folyamatosan.

Speciális nyitvatartási rend szerint látogatható a Dohány utcai Zsinagóga és Zsidó Múzeum: a tavaszi nyitvatartási rend március 1-től április 25-ig érvényes, 10.00-18.00 óráig, pénteken 16.00 óráig. A zsinagóga és a Zsidó Múzeum az év minden szombatján – így nagyszombaton is – zárva tart. Szintén nem fogadnak látogatókat a március 15-i Nemzeti Ünnepen, továbbá nagypénteken (április 19. – Széder este) és húsvétvasárnap (április 21.) egész nap, valamint április 26-án, Peszách 7. napján. Április 25-én, csütörtökön a Nagyzsinagóga és a múzeum rövidített nyitvatartás mellett látogatható, 14.00. óráig.

Munka ünnepén, május elsején a Liszt Ferenc Emlékház, a Mai Manó Ház, a PAM Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Nemzeti Múzeum kivételével valamennyi jelentősebb múzeum és kiállítóhely nyitva áll a látogatók előtt. A Nagyvásárcsarnok és a Belvárosi Piac ugyanakkor – húsvét vasárnapjához és hétfőjéhez hasonlóan – ezen az állami ünnepnapon is zárva tart majd.

A főváros hivatalos turisztikai városkártyája, a Budapest Card a 2019/20-as szezontól kibővült kedvezményekkel és megújult szolgáltatási körrel várja a felhasználókat: a Budapest Carddal ingyenesen látogatható múzeumok, kiállító- és bemutatóhelyek köre idén tavasztól 20 fölé emelkedik. Az idei szezontól díjtalanul látogatható a kártyával az Óbudai Múzeum, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény és a Várkertbazár „Új világ született” kiállítása, míg a Sisi- és Mikve-túrák (ugyanott) 50 %-os kedvezménnyel vehetők igénybe a kártyatulajdonosok számára. Az új Budapest Card kedvezmények 2019. április 1-től lépnek életbe. 

Értesüljön idejében a városkártyával kapcsolatos, legfrissebb információkról — látogasson el a www.budapest-card.com weboldalra!

Forrás: BFTK