Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

4. Globális Fenntarthatósági Divathét a BKIK-ban - A jövő rajtunk múlik

  • 2019 március 26. - 2019 március 26.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara számára mindig elsődleges helyen szerepel az esélyegyenlőség támogatása, a környezet védelme és a társadalmi felelősségvállalás ügye, ezért csatlakozott a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület szervezésében 2019. április 8-11. között megrendezésre kerülő 4. Globális Fenntarthatósági Divathét eseményhez.

A Divathét keretén belül április 10-én (szerda) 10 órától ad helyszínt a BKIK épülete egy ingyenes konferenciának, ahol többek között a fenntartható és felelősségteljes divatipar, a ruhagyártással járó hulladék mennyiségének csökkentése, valamint a divatszektorban munkát vállalók esélyegyenlősége is kiemelt téma lesz.

A Globális Fenntarthatósági Divathét (Global Sustainable Fashion Week – GSFW), amely Budapesten immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre – idén az Olasz Kulturális Intézetben 2019. április 9. és 11. között –, egy egyedülálló eseményként ötvözi a nemzetközi konferenciákat, workshopokat, panelbeszélgetéseket és divatbemutatókat – kivételes szakmai szervezőbizottság, kitűnő előadók és különleges média megjelenés kíséretében.

Az érdeklődők inspirációt és ismereteket szerezhetnek a fenntartható divat képviselőitől a különböző lehetőségekről és az öko divatmozgalom eredményeiről, betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé és beszélgethetnek a szakma képviselőivel. Az előadók, tervezők csaknem 20 országból, az összes kontinenst képviselve csatlakoznak GSFW eseményeihez, Argentínától Indiáig neves külföldi divattervezők és a divatvilág prominens alakjai vonultatják fel különleges öko kollekcióikat és adnak hangot véleményüknek, gondolataiknak a fenntartható és etikus ruhagyártással, korunk társadalmának extrém fogyasztási szokásaival és annak környezetünkre gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Az előadók között szerepel többek között Carry Somers (Fashion Revolution), Kenny Jackson-Forrest (Style & Trashion) vagy a számos díjat elnyert Vancouver-i művész és designer, Katherine Soucie. A 4. GSFW kifutóin olyan nemzetközi öko divatmogulok vonultatják fel kollekcióikat, mint a kidobásra ítélt kávés zsákokat használó Sylvia Calvo, az „erőszakmentes selyemfeldolgozás atyja” - Georg Andreas Suhr (Cocccon), a 12 naptári hónap inspirálta tervező Jocelyn Chen, a magyar Rózsa Megla (Navona) vagy a Londonban élő, de erdélyi származású Jánosi Matilda (Tildart). Az idei év kiemelt tervezője és előadója az Emmy-díjas amerikai divattervező, Jeff Garner, aki olyan közéleti személyiségek ruhakölteményeit alkotta, mint Gisele Bündchen, Taylor Swift, Cameron Diaz, Rihanna, Miley Cyrus vagy Sheryl Crow.

A rendezvény idei mottója „A jövő rajtunk múlik!”, mely szlogennel arra szeretnék ösztönözni a közönséget, hogy gondolkodjanak tudatosabban fogyasztásukkal kapcsolatban, hiszen a jövőnk egyetlen alternatívája a fenntartható fogyasztásban, fenntartható divatban rejlik.

Ha téged is érdekel, hogyan lehetsz felelősségteljes fogyasztó, érdekel az öko-ruhagyártás és szívesen tennél ezen a téren a környezetvédelem érdeklében, itt a helyed!

A konferencia ingyenes, de a helybiztosítás érdekében előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Divathét további rendezvényeire belépését jegy vásárlásával tudja biztosítani:

https://cooltix.hu/event/5c7419ec4dc3cd001a3b8b3f

 

További információ a programról és résztvevőkről: http://gsfashionweek.com/program/